Tine Kjeve har et aktivt liv og synes det er praktisk og komfortabelt med de nye ACUVUE® OASYS 1-Day-linsene mot skjeve hornhinner.

Skjeve hornhinner? Nye linser retter opp!

Tine jobber i barnehage, trener CrossFit og har to små barn hjemme. At hverdagen er aktiv, er det ikke tvil om. Da er det praktisk at hennes skjeve hornhinner kan korrigeres med nye linser, som gir god komfort hele dagen.

Tekst: Marianne Rosenlund Hegg | Foto: Allegro

Dagens WOD (Workout of the Day) er snart ferdig i de romslige og røffe lokalene til CrossFit Sandefjord. Tine Kjeve har løftet vekter, slept sandsekker og kastet store, tunge baller. At briller ikke er det mest praktiske «tilbehøret» i dette miljøet, ser man tydelig. Derfor har hun hovedsakelig brukt linser de siste ti årene.

– Det bare fungerer! Dermed kan jeg fokusere utelukkende på treningen, som betyr mye for meg, sier Tine, overraskende opplagt etter dagens økt.

Nye linser for skjeve hornhinner

Den spreke småbarnsmoren og pedagogiske lederen begynte med briller for en del år tilbake, men landet raskt på at linser var bedre egnet for hennes livsstil og ga henne en større følelse av frihet. I tillegg har hun nettopp begynt med noen nye linser; ACUVUE® OASYS 1-Day, som finnes for deg med eller uten skjeve hornhinner (astigmatisme).

– Det var optikeren min, Hege Landgraff hos Interoptik Solberg i Sandefjord, som fortalte meg om disse nye endagslinsene, og jeg merket umiddelbart forskjell! Jeg har hele tiden brukt gode linser, men med tidligere linser kunne jeg av og til kjenne «kanten». Disse nye linsene virker tynnere; jeg merker dem ikke på øyet og dermed glemmer jeg dem, uttaler Tine fornøyd.

Tine Kjeve har skjeve hornhinner på begge øynene. Hun bruker ACUVUE® OASYS 1-Day-linser.
Tine Kjeve (tv) får linser mot skjeve hornhinner av Interoptiker Hege Landgraff i Sandefjord.

Linser for skjeve hornhinner

Visste du at også personer med skjeve hornhinner kan nyte den friheten og komforten som kontaktlinser gir?

De fleste av oss har noe skjeve hornhinner, men la det ikke begrense deg. ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM har et unikt design som passer din aktive livsstil og minimerer risikoen for at kontaktlinsen kommer i feil posisjon. Det bidrar til å holde synet ditt skarpt og stabilt gjennom hele dagen.

ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM

  • En unik endagslinse spesielt utviklet for personer med astigmatisme, med en innovativ og stabiliserende utforming som passer en aktiv livsstil. Finnes også til deg uten skjeve hornhinner.
  • Eyelid Stabilised Design – gir stabilt syn uavhengig av hodeposisjon og øyebevegelse.
  • HydraLuxe™ teknologi – integreres med øyets naturlige tårefilm og tilbyr god komfort hele dagen1,3.
  • Markedets høyeste UV-blokkering – blokkerer ca. 96 % av UV-A- og 99 % av UV-B-strålene*.

Linser selv ved tørre øyne

Tine har skjeve hornhinner på begge øynene. Da er det viktig å finne linser som sitter stabilt, slik at klart syn kan opprettholdes hele dagen. Når man bruker linser jevnlig, kan det også oppstå utfordringer med tørre øyne. Med sin eksklusive HydraLuxe™teknologi, har denne kontaktlinsen tårelignende egenskaper. Sammen med din naturlige tårefilm vil du oppleve god komfort, også på krevende dager.

En hektisk hverdag med mye skjermtid stiller høye krav til øynene dine. I løpet av dagen kan de begynne å føles tørre og trøtte hvis du ikke har den rette løsningen.

– ACUVUE® OASYS1-Day for ASTIGMATISM er premiumlinser for de med skjeve hornhinner. Linsene gir god komfort og sørger for klart og godt syn hele dagen, takket være en unik utforming. I tillegg sørger de for viktig UV-beskyttelse*. Å gi kundene muligheten til å prøve det beste som er på markedet, synes jeg er viktig, fremholder optiker Landgraff.

– De nye linsene har vært så gode at jeg ikke merker at jeg har dem på. Jeg opplever heller ikke tørre øyne på kvelden. Linsene fungerer fint både på trening, foran TV-en og i en til tider kaotisk, men morsom jobbhverdag, bekrefter Tine avslutningsvis.

Kilder:
1. JJV data på fil 2016. HydraLuxe™ Technology Definition.
2. JJV data på fil, 2016. Designfunksjoner og ytelse av ACUVUE® OASYS 1-Day kontaktlinser med HydraLuxe™ Technology for ASTIGMATISM.
3. JJV data på fil 2015; 1-ukes DB-studie, n=119 myke kontaktlinsebrukere i USA.
*Alle ACUVUE®-kontaktlinser har UV-blokkering for å bidra til å gi beskyttelse mot skadelige UV-stråler til hornhinnen og inn i øyet. UV-absorberende kontaktlinser erstatter IKKE beskyttende UV-absorberende briller eller solbriller, fordi de ikke dekker hele øyet og området rundt. Du bør fortsette å bruke UV-absorberende briller som henvist av din optiker. UV-transmisjon målt med -1.00D linse.

Lettere liv med linseavtale

Linser skal være praktisk, fleksibelt og enkelt! Med linseavtale gjennom oss, får du linsene levert hjem til deg. Et linseabonnement gir følgende fordeler:

  • Årlig øyehelseservice inkludert
  • Første måneds bruk uten kostnad
  • Levering rett hjem
  • 20 % rabatt på solbriller og briller
  • Fleksibilitet ved deltidsabonnement, dersom du ikke bruker linser hver dag
Tine Kjeve er veldig fornøyd med ACUVUE® OASYS 1-Day-linsene mot skjeve hornhinner. De nye linsene er både praktiske og behagelige å bruke, sier hun.

Publisert 3. desember 2019