UV-stråler finnes både morgen og kveld – selv på grå dager. Det er derfor viktig at du bruker briller og solbriller med god UV-beskyttelse.

Optimal lysbeskyttelse fra Rodenstock

Bekymrer du deg over UV-stråling og annet skadelig lys? Få optimal lysbeskyttelse med førsteklasses overflatebehandlinger fra Rodenstock.

Tekst: Christina Sunneklep | Foto: Rodenstock

Interoptik fører briller som passer til de fleste behov – men visste du at brilleglassene dine kan bli enda bedre ved hjelp av innovative overflatebehandlinger og filtre? Uansett om du ønsker en god UV-beskyttelse, utmerkede antirefleksegenskaper eller brilleglass som alltid er rene, er du garantert å finne noe som passer til enhver smak – og ethvert syn.

Smarte overflatebehandlinger til brilleglass

Rodenstock er Europas ledende produsent av innovative briller, brilleglass og overflatebehandlinger. Det tyske selskapet er på kontinuerlig jakt etter smarte løsninger som vil gjøre hverdagen din bedre og enklere – og det kommer Interoptiks mange kunder til gode!

I fjor lanserte Rodenstock X-tra Clean; løsningen som sørger for at du alltid har rene og smussfrie briller. Årets to nyheter, PRO410 og Solitaire Protect PRO 2, er perfekt til deg som ønsker optimal lysbeskyttelse – hele året.

Gå våren i møte med UV-beskyttelse i brillene! PRO410 fra Rodenstock gir deg markedsledende lysbeskyttelse – dag etter dag.

PRO410 beskytter øynene mot UV-stråling

Rodenstocks nye glassmateriale med høyere UV-beskyttelse heter PRO410, et høyteknologisk materiale som beskytter øynene dine mot høyenergi blått lys som er potensielt skadelig for øynene og som også gir 100% UV-beskyttelse (UVA/UVB).

Øynene våre utsettes for potensielt farlig UV-stråling året rundt – selv i Norge. For å forebygge skader på både hud og øyne, er det viktig at du bruker en god og effektiv beskyttelse mot UV-stråler; hele dagen, hele året. Ikke glem at UV-stråling finnes både morgen og kveld – selv på grå dager. Det er derfor viktig at du bruker briller og solbriller med god UV-beskyttelse for å ta best mulig vare på øyehelsen din.

– PRO410 filtrerer ut det blå, skadelige lyset, forklarer Linn Ormøy Olsen i Rodenstock. – Men det tillater lysbølger over 410 nm å stråle gjennom glasset; dette lyset er viktig både for synet vårt og fargeoppfattelsen. Det er også viktig for at vi skal få en god og uforstyrret døgnrytme. Vi anbefaler PRO410 til de fleste brillebrukere, men spesielt til deg som oppholder deg mye utendørs.

Med Rodenstocks markedsledende lysbeskyttelse, tar du vare på øynene dine og får det lyset kroppen din trenger – dag etter dag.

PRO410 og UV-stråling

  • PRO410 er et filter i brilleglasset som stopper UV-stråler opptil 410 nm
  • «Vanlige» organiske 1.5-glass har UV-cut 350 nm
  • Høyere indekser, slik som 1.6, 1.67 og 1.74, har UV-cut 400 nm
  • Glass med PRO410 filtrerer derfor bort mer av det blå lyset enn vanlige glass

Beskytter mot lys fra skjerm og smarttelefon

– I dag er det mange av oss som har en hverdag med mye skjermtid. Det blå lyset fra skjermer er riktignok ikke skadelig, slik som blått lys opptil 410 nm, men det kan likevel være en belastning for øynene. Konsekvensen av dette kan bli urolig søvn, en forstyrret døgnrytme og tap av naturlig velvære, forklarer Ormøy Olsen.

Ved å tilbringe store deler av dagen foran skjermer, smarttelefoner og andre digitale verktøy, utsetter vi oss selv for høy eksponering. Med belegg fra Rodenstock får du det siste innen UV-beskyttelse – inkludert reduksjon av en kunstig høy andel blått lys fra data og telefoner.

Antirefleks i toppklasse

Rodenstock har også lansert Solitaire Protect PRO 2, en antirefleksbehandling som er spesielt utviklet for bruk sammen med UV-beskyttende PRO410. Denne løsningen har 60% bedre antireflekterende egenskaper sammenlignet med nåværende beste overflatebehandling på markedet.

Den nye overflatebehandlingen har blant annet en høyere lystransmisjon, som er en fordel du vil dra nytte av i dårlige lysforhold – som vi har en god del av i Norge i vinterhalvåret. Restrefleksen er bronsefarget, nærmest hudfarget, noe som sørger for at øynene bak brilleglassene blir synlige uten unaturlige fargeforandringer.

– Solitaire Protect PRO 2 er perfekt for deg som ønsker utmerkede antirefleksegenskaper, men som også setter pris på et naturlig utseende, konkluderer Ormøy Olsen.

PRO410 og Solitaire Protect Pro 2 - Optimal beskyttelse mot skadelig lys

  • Beskyttelse 365 dager i året for daglige brillebrukere
  • 100% UV-beskyttelse (UVA/UVB)
  • Optimal antirefleks med naturlig utseende
  • Lang levetid takket være glimrende ripebeskyttelse
  • Beste kvalitetsstandarder

Publisert 3. desember 2020