Med de nye linsene fra ACUVUE® kan Tine gjøre hva som helst av treningsøvelser og linsene holder seg like stabilt på øyet. Det gir en frihet hun er veldig fornøyd med.

Linser, også ved tørre øyne og aktiv livsstil

Når hverdagen består av kappløp med unger og håndstående på trening, er linser tingen. Men hva hvis du kan oppleve tørre øyne når du bruker linser, og i tillegg har skjeve hornhinner? Tine fant løsningen i endagslinser fra ACUVUE®.

Tekst: Marianne Rosenlund Hegg | Foto: Dag G. Nordsveen | Film: Splæsh

– Med de kontaktlinsene jeg brukte tidligere, opplevde jeg ofte at linsene roterte når jeg trente. Da måtte jeg stoppe opp fordi jeg så uklart, forteller Tine Kjeve (34) i en sjelden hverdagspause i stua hjemme i Sandefjord. Den aktive småbarnsmoren er ihuga CrossFit-utøver og jobber i barnehage. Det siste året har hun hatt klarere syn enn noen gang, uansett situasjon og værforhold, takket være endagslinser med en unik stabiliserende utforming.*

Linser som passer til trening

– Etter at jeg begynte med ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM, som er tilpasset oss med skjeve hornhinner og tendens til tørre øyne når vi bruker linser, tenker jeg ikke på det engang. Jeg kan bare kjøre på under trening eller ute med barna i barnehagen, bekrefter Tine fornøyd.

Det er nå ett år siden hun gikk over til linsene ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM. Disse premiumlinsene finnes både for deg med skjeve hornhinner (astigmatisme) og i en variant for deg som ikke har skjeve hornhinner. At Tine også var tidvis plaget med tørre øyne da hun brukte linser tidligere, gjorde dette valget enda enklere.

– Optikeren min, Hege Landgraff hos Interoptik Solberg i Sandefjord, mente at linsene ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM ville passe meg godt. Årsaken er at disse linsene er designet for å sitte stabilt, noe som er ekstra viktig når jeg har skjeve hornhinner, forklarer Tine. I tillegg har de en slags «tåreinspirert» teknologi*, som gjør at jeg ikke blir tørr på øynene lenger, selv ikke sent på kvelden eller foran PC-en, legger hun til.

DE BESTE ENDAGSLINSENE FOR MEG

Når man bruker linser i utfordrende omgivelser eller luftkvalitet, kan det oppstå utfordringer med tørre øyne. Med sin eksklusive HydraLuxe™ teknologi, har kontaktlinsen ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM tårelignende egenskaper.(1) Det støtter opp under det faktum at Tine opplever god komfort, også utover kvelden.

Tine demonstrerer raskt og enkelt hvordan hun tar på de nye linsene som holder synet skarpt og stabilt gjennom hele dagen.

De nye linsene gir meg en frihet som jeg er veldig fornøyd med! Tine, 34

– Nå kan jeg legge meg på sofaen med en god bok uten at linsene forskyver seg eller jeg føler et behov for å bytte til briller. De «snurrer» ikke, noe tidligere linser kunne gjøre. Da måtte jeg blunke flere ganger for å få klart syn igjen, noe som opplevdes irriterende midt i en god bok eller serie. Dét slipper jeg å tenke på nå, ler Tine og reiser seg fra sofaen. Hverdagen kaller; hun må hente barna. Kanskje blir det tid til en lesestund i kveld?

LINSER – OGSÅ TIL DEG MED SKJEVE HORNHINNER

Har du skjeve hornhinner eller opplever tørre øyne når du bruker linser, kan det være verdt å prøve spesialdesignede linser som er tilpasset nettopp dette.

ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM har et unikt design som minimerer risikoen for at kontaktlinsen kommer i feil posisjon. Det bidrar til å holde synet ditt skarpt og stabilt gjennom hele dagen.

*ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM
 • En unik endagslinse spesielt utviklet for personer med astigmatisme, med en innovativ og stabiliserende utforming som passer en aktiv livsstil. Finnes også til deg uten skjeve hornhinner.
 • Eyelid Stabilised Design – gir stabilt syn uavhengig av hodeposisjon og øyebevegelse.(2)
 • HydraLuxe™ teknologi – integreres med øyets naturlige tårefilm og tilbyr god komfort hele dagen.(1)(3)
 • Høyeste nivå innen UV-blokkering; klasse 1 – blokkerer mer enn 96 % av UV-A- og 99 % av UV-B-strålene.**
ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM tilbyr deg med skjeve hornhinner et stabilt syn og god komfort, slik at du kan fokusere på det du liker å gjøre!

LETTERE LIV MED LINSEAVTALE

Linser skal være praktisk, fleksibelt og enkelt! Med linseavtale gjennom oss, får du linsene levert hjem til deg. Et linseabonnement gir følgende fordeler:

 • Årlig øyehelseservice inkludert
 • Første måneds bruk uten kostnad
 • Levering rett hjem
 • 20 % rabatt på solbriller og briller
 • Fleksibilitet ved deltidsabonnement, dersom du ikke bruker linser hver dag

Kilder:

 1. JJV data på fil 2016. HydraLuxe™ Technology Definition.
 2. JJV data på fil, 2016. Designfunksjoner og ytelse av ACUVUE® OASYS 1-Day contact lenses with HydraLuxe Technology for ASTIGMATISM.
 3. JJV data på fil 2015; 1-ukes DB-studie, n=119 myke kontaktlinsebrukere i USA.

** Alle ACUVUE®-kontaktlinser har UV-blokkering for å bidra til å gi beskyttelse mot skadelige UV-stråler til hornhinnen og inn i øyet. UV-absorberende kontaktlinser erstatter IKKE beskyttende UV-absorberende briller eller solbriller, fordi de ikke dekker hele øyet og området rundt. Du bør fortsette å bruke UV-absorberende briller som henvist av din optiker. UV-transmisjon målt med -1.00D linse.

Publisert 3. desember 2020