Skill deg ut fra mengden med vågale designinnfatninger fra svenske KunoQvist.

KunoQvist: Briller for deg som våger å være annerledes!

Med fokus på stilfulle innfatninger og høy kvalitet, har det svenske brillemerket KunoQvist lagt Norden for sine føtter. Bli bedre kjent med de stilsikre svenskene her.

Tekst: Christina Sunneklep | Foto: KunoQvist

KunoQvist designer briller for deg som tør å skille deg ut fra mengden. Gründerne bak, kompis-duoen Ola Kunosson og Peo Stjernqvist, drømte aldri om å skape et «mainstream»-merke som passet for alle. Nei, de ville heller tilby vågale designinnfatninger til deg som ser på briller som mer enn bare en praktisk nødvendighet i hverdagen!

Designer briller som varer

Brillekolleksjonene fra KunoQvist er skreddersydd til det nordiske markedet. Formspråket kjennetegnes av rette, minimalistiske linjer – ispedd en forfriskende dose av uventede, glade farger. Selv om de dyktige designerne innrømmer at de alltid har én finger på mote-pulsen, kaster de seg sjeldent over de nyeste trendene fra catwalken. KunoQvist produserer nemlig tidløse briller som er ment til å vare, sesong etter sesong. Det er ikke noe «bruk og kast» her, nei!

Kortreiste kvalitetsbriller

Fokus på bærekraft er en essensiell del av merkets identitet, og KunoQvist er svært bevisste i sin produktutvikling: I dag er alle produktene «made to last». Dette betyr at det legges mye tid og energi i å finne materialer som er både solide, varige og bærekraftige. Som en del av sin satsning har KunoQvist også bygd opp et eget lager for reservedeler. Blir brillene dine ødelagt, kan du enkelt og raskt etterspørre en reparasjon. Det er dette som er bærekraft i praksis!

Slik jobber KunoQvist med bærekraft

  • Produksjonsmetode og materialvalg testes og evalueres med jevne mellomrom for å sikre en mest mulig bærekraftig prosess.
  • Alle produkter er i god kvalitet og er «made to last». Det tilbys også reparasjon.
  • Det avholdes månedlige bærekraftsmøter hvor alle ansatte kan bidra med forslag og idéer
  • Brilleetuier leveres brettet, ettersom dette krever mindre transport
  • Alle zip-poser er laget av bioplast

Ny kolleksjon henter inspirasjon fra naturen

Når de designer sine brillekolleksjoner, henter KunoQvist mye inspirasjon fra verden rundt dem. Kanskje er det en kunstutstilling, en skogstur eller et restaurantbesøk som får designernes tanker til å leke seg litt ekstra.

I disse pandemitider – med begrensede sosiale muligheter – har de driftige svenskene lent seg mot det vi nordboere kanskje verdsetter aller høyest: Naturen rundt oss. I vårkolleksjonen prydes innfatningene av det skånske landskapet vakre farger: Her finner du dyp blå hentet fra det ville vinterhavet, og variasjoner av grønt inspirert av de majestetiske skogene. Uansett hvilken innfatning du faller for, er du garantert en stilsikker brille som du kan glede deg over lenge.

Publisert 15. desember 2021