Med dine gamle briller får mennesker i utviklingsland hjelp med både syn og beskyttelse av øynene. Her er Interoptik i samarbeid med Vision For All.

Gi bort de gamle brillene dine!

Visste du at dine gamle briller og solbriller kan få nytt liv? Om du leverer avlagte briller og solbriller til din nærmeste Interoptik-butikk, vil vi i samarbeid med organisasjonen Vision for All Norge, hjelpe svaksynte i utviklingsland med å få bedre syn – takket være deg.

Tekst: Marianne Rosenlund Hegg | Foto: Interoptik/Vision for All

Vision For All (VFA) er en humanitær organisasjon som hjelper fattige i utviklingsland med å få «et bedre syn på livet». Brillene de gir bort, har de samlet inn i hjemlandet. Også i år ønsker vi i Interoptik å engasjere det norske folk i denne flotte rydde- og innsamlingsaksjonen.

Gi bort gamle briller og solbriller

Lever dem til din lokale Interoptik-butikk, når som helst på året, så kan du hjelpe mennesker i utviklingsland med både bedre syn og beskyttelse av øynene. Takk!

Vision for all logo

Verdens synsdag markeres hvert år den andre torsdagen i oktober. I 2019 ga Interoptik kr 50,- per synsundersøkelse som ble booket i den uken. Sjekken på totalt 190 000,- ble overlevt til Gunnar Lindgren i Vision For All.
En rekke synsundersøkelser utført i samarbeid med Vision For All. Med dine gamle briller får mennesker i utviklingsland hjelp med både syn og beskyttelse av øynene.

Samler inn brukte briller og solbriller

Interoptik har nemlig et mangeårig samarbeid med Vision for All Norge, som organiserer reiser med optikere og hjelpemannskap til u-land som Peru, Guatemala og Eritrea. Med seg har de briller og solbriller som det norske folk har donert til organisasjonen, og foretar synsprøver og tilpasninger. Gratis, selvsagt.

Dermed oppfordrer vi alle til å se i skuffer og skap og komme til din nærmeste Interoptik-butikk med gamle briller og solbriller. Vi tar imot med glede hele året – det er aldri for sent å hjelpe! Sammen med VFA sørger vi for at de kommer frem til noen som trenger dem.

Gamle briller fikk nytt liv

Verdens synsdag markeres hvert år den andre torsdagen i oktober. I år ga Interoptik 50 kr per synsundersøkelse som ble booket i den uken. Sjekken på totalt 190 000,- ble overlevt til Gunnar Lindgren i Vision For All.

– Pengene går til støtte til turer i 2020, hvor vi skal ha enda flere kofferter fulle av optikerutstyr og gamle briller og solbriller. Tenk så fantastisk det er at noen kan få et nytt syn på livet, komme i arbeid og hjelpe til i samfunnet med dine gamle briller, sier han entusiastisk.

Tidlig i 2019 var flere Interoptikere med til Haiti, hvor de tok synstester og delte ut briller. Å se med egne øyne at støtten kommer frem, og gjør en reell forskjell, motiverer oss til å be om enda flere brukte briller – så donér da vel!

Sammen kan vi hjelpe andre med å få et nytt syn på livet!

  • Om du leverer avlagte briller og solbriller til din nærmeste Interoptik-butikk, vil vi i samarbeid med Vision for All Norge, hjelpe svaksynte i utviklingsland med å få bedre syn.
  • Dine gamle briller gir mennesker i utviklingsland hjelp med både syn og øyehelse.
  • En rekke synsundersøkelser utført i samarbeid med Vision For All. Med dine gamle briller får mennesker i utviklingsland hjelp med både syn og beskyttelse av øynene.
  • Synsundersøkelse med Vision For All og Interoptik. Med dine gamle briller får mennesker i utviklingsland hjelp med både syn og beskyttelse av øynene.
  • Synstest med Vision For All og Interoptik. Med dine gamle briller får mennesker i utviklingsland hjelp med både syn og beskyttelse av øynene.
  • Synstest med Vision For All og Interoptik. Med dine gamle briller får mennesker i utviklingsland hjelp med både syn og beskyttelse av øynene.
  • Dine gamle briller og solbriller får nytt liv i utviklingsland. Her er Interoptik i samarbeid med Vision for All.
  • Optikere på reise i utviklingsland med Vision For All.
  • Nye briller etter synstesten. Dersom du leverer dine gamle briller til Interoptik er det nettopp de som kanskje får ny eier neste gang.

Publisert 3. desember 2019