FLEYE Copenhagens briller kjennetegnes av holdbarhet, personlighet og allergivennlige materialer. Her sees «Anne» fra The Acetate Collection, i deres brown-pink spot-design.

En brille fra Fleye skal gjøre noe for deg

Nordmenn elsker dansk design. Ikke bare er det stilig, det er også kjent for å være funksjonelt. Det danske brillemerket FLEYE Copenhagen er intet unntak; de lekre og lekne brillene har nemlig tatt norske Interoptik-kunder med storm!

Tekst: Marianne Rosenlund Hegg | Foto: Fleye | Film: Fleye

– En Fleye-brille skal gjøre noe for deg som har den på! Den skal kle ansiktet ditt, men skal selvsagt også sitte godt på og sørge for at du ser godt, sier en av kvinnene bak merket, Annette Estø, engasjert. At hun vet hva hun snakker om, er Fleye-suksessen et bevis på: Brillene er ett av Interoptiks mestselgende merker! De designes av Estø, som er optiker selv, og hennes team – og har eksistert i snart tyve år.

STILIGE DESIGN-BRILLER

Når du velger en Fleye-brille, skal du vite at det ligger mange gjennomtenkte valg bak designet du falt for! Materialbruk er ett av dem; brillene skal være lette og elementene skal underbygge personligheten din. En Fleye-brille er dessuten alltid produsert i allergivennlige materialer, hovedsakelig det superlette, men slitesterke materialet titan. Dette gir også lengre holdbarhet på brillene, noe som igjen er mer bærekraftig, mener Estø:

FLEYE – Dansk brilledesign

FLEYE Copenhagen ble etablert i 2002 av Annette Estø, som selv er optiker, Hanne Rosenvold Anderson og Lars Halstrøm. I dag selges briller fra Fleye hos utvalgte optikerforretninger i over 30 land.

  • Fleye er i dag ett av Interoptiks mestselgende brillemerker.
  • Et Fleye-design kjennetegnes av urbane impulser mikset med klassisk enkelhet. Vågalt, men tidløst.
  • Brillene er håndlagde i karakteristiske fargekombinasjoner og allergivennlige materialer.
  • En Fleye-brille er «langtidsholdbar» på grunn av solid materialvalg, slik som titan, acetat, beta-titan og karbon/tre, og du skal alltid få tak i reservedeler til brillene.
  • Det lille avfallet (overskuddsmaterialet) som blir igjen etter brilleproduksjonen, gjenbrukes til andre produkter.

Brillekolleksjonen 2020/21

Hver brillekolleksjon fra FLEYE Copenhagen er inspirert av vår skandinaviske kultur. Årets kolleksjon (august 2020–august 2021) er knyttet opp mot Thorvaldsens Museum i København.

  • Danmarks første offentlige museum. Huser billedhugger Bertel Thorvaldsens (1770–1844) kunst og samlinger.
  • Brillekolleksjonen 2020/21 heter «Elements of Art», hvor museets gjennomtenkte fargebruk og spennende mønstre og former går igjen.
  • Elements of Art består av tre ulike materialvalg: The Carbon Wood Collection, the Acetate Collection og the Beta-Titanium Collection.

– Vi pleier å si at briller fra Fleye Copenhagen er langtidsholdbare. Du har dem til du (en sjelden gang) går lei av dem, ikke fordi de går i stykker! Å få tak i reservedeler til brillene, skal nemlig alltid være mulig. For oss er dette bærekraft i praksis, fremholder brillegründeren, designeren og optikeren på klingende, munter dansk.

Med bakgrunn som optiker, har Fleye-gründer og designer Annette Estø en klar formening om hva som gjør deres brilleinnfatninger til kundefavoritter.

En Fleye-brille handler om holdbarhet, personlighet og helhet. Annette Estø, gründer og optiker

INSPIRASJONEN BAK KOLLEKSJONEN

Ok, så skal brillene kle deg og de skal være komfortable. Men også designet er selvsagt vesentlig. Hva inspirerer en brilledesigner i dag?

– Vi velger oss ett tema som ligger til grunn for vår årlige kolleksjon. Årets tema har sitt utspring fra Thorvaldsens Museum i København, med sine mange former, ulik geometri og spreke farger. Alle de spennende mønstrene på gulvene, veggene, takene. Alt dette lot vi oss inspirere av og formet skulpturer i såpe, som vi modellerte i gitte positurer. Dette dannet ulike inspirasjonsbilder som ligger til grunn for hver brillemodell, forklarer Annette entusiastisk.

BRILLER OG TRENDER FOR 2021

I januar 2021 slippes det flere brillemodeller inspirert av det samme temaet. Kan Fleye-gründeren avsløre noe om hvilken look hun tror vil gjelde i 2021?

– For det første ser vi at forbrukerne velger «nære» og varige ting i den tiden vi står i. Vi merker det skandinaviske samholdet og er takknemlige for at kundene ønsker å støtte dansk design, understreker Estø.

For 2021 mener den rutinerte designeren og trend-jegeren at runde briller vil stå seg godt, men at til kvinnene kan brillene gjerne ha en liten «vipp».

– I tillegg ser vi at mennene har blitt modigere enn tidligere. Nå vil flere gå for en college-look i lette materialer, og jeg tror vi vil se at menn kommer til å tørre litt mer enn de har gjort før, gudskjelov, ler hun.

Publisert 3. desember 2020