Interoptik oppfordrer alle kunder til å levere sine gamle briller og solbriller til Vision for All. Brillene kan leveres din nærmeste Interoptik-butikk.

Du kan gi bort gamle briller og solbriller

Ønsker du å utgjøre en forskjell for noen som ikke har råd til nye briller? Ved å levere dine gamle briller og solbriller til Interoptik, sørger Vision for All for at svaksynte i utviklingsland får et nytt syn på livet!

Tekst: Christina Sunneklep | Foto: Dag G. Nordsveen og Vision for All

Vision For All (VFA) er en humanitær organisasjon som hjelper fattige i utviklingsland med å få «et bedre syn på livet». Brillene de gir bort, har de samlet inn i hjemlandet. Også i år ønsker vi i Interoptik å engasjere det norske folk i denne flotte rydde- og innsamlingsaksjonen.

Slik donerer du dine gamle briller

  • Brillene kan du donere i din nærmeste Interoptik-butikk – her har vi egne Vison for All-innsamlingsesker, eller spør en av våre butikkansatte.
  • Du kan donere briller hele året!
  • Vi tar imot både gamle briller og solbriller, samt barnebriller. Brillene må være i brukbar stand.
  • Takk for at du gjør en god gjerning – sammen hjelper vi noen som trenger det!
Dine gamle briller kan leveres hos Interoptik – hele året.

Interoptik er mangeårig samarbeidspartner med den veldedige organisasjonen Vision for All Norge, som organiserer reiser med optikere og hjelpemannskap til u-land som Peru, Guatemala og Eritrea. Med seg har de briller og solbriller som det norske folk har donert til organisasjonen, og foretar synsprøver og tilpasninger. Som tidligere år støtter Interoptik-butikkene også økonomisk. I år ble det samlet inn hele 170 000 kroner.

Vi samler inn gamle briller

Behovet for briller, solbriller og optikertjenester er stort i utviklingsland. Tenk hvilken forskjell dine avlagte briller kan utgjøre for en svaksynt i Peru eller Eritrea! Kanskje de fører til at et barn kan gjøre det bedre på skolen? Eller kanskje de bidrar til at en far kommer tilbake i arbeid? Vi oppfordrer alle våre kunder til å lete gjennom skuffer og skap, på loft og i kjeller, etter avlagte briller som kan gi noen et nytt syn på livet!

Klare for å donere briller etter pandemien

Optikere fra Interoptik deltar jevnlig på reiser organisert av Vision for All – med seg i kofferten har de avlagte briller og solbriller donert av kunder som deg. Den pågående koronapandemien gjør selvsagt slike reiser umulige å gjennomføre på nåværende tidspunkt, men jo flere som donerer frem til det er forsvarlig å reise igjen, jo flere kan vi hjelpe når pandemien er over. Sammen med Vision for All sørger vi for at de havner hos noen som virkelig trenger det.

Jubelen sto i taket da Gunnar Lindgren fra Vision for All mottok en symbolsk sjekk på kr 170.000,- fra Interoptik.

Interoptik donerer kr 170.000,- til Vision for All

Hvert år markerer vi Verdens synsdag, som er 8. oktober. I uke 41 donerte Interoptik 50 kroner per bestilte synsundersøkelse til Vision for All. Resultatet ble en pengestøtte på hele kr 200.000,- til Vision for All. Takk til alle kunder som bidro til dette!

– Vi setter ubeskrivelig stor pris denne pengestøtten. Det er trist at situasjonen rundt covid-19 har satt prosjektreiser på vent, men vi håper å fortsette vårt viktige arbeid til høsten igjen, sier Gunnar Lindgren hos Vision for All.

Vision for All (VFA) er en uavhengig organisasjon som hjelper fattige i utviklingsland ved å foreta synsprøver og å dele ut briller. Deres visjon er å gi mennesker et bedre syn.

  • Brillene doneres via dugnadsarbeid i Norge.
  • Optikere og andre frivillige gjennomfører deretter prosjektreiser til ulike utviklingsland, hvor optikere ikke er allment tilgjengelig og behovet er stort.
  • De som deltar på prosjektreiser tar selv med seg optisk utstyr i bagasjen, slik at vi alltid vet at hjelpen faktisk kommer frem.
  • Vision for All Norge ble opprettet i 2003 av optiker Gunnar Lindgren.

GI BORT GAMLE BRILLER OG SOLBRILLER

Lever dem til din lokale Interoptik-butikk, når som helst på året, så kan du hjelpe mennesker i utviklingsland med både bedre syn og beskyttelse av øynene. Takk!

Publisert 15. desember 2021